Barcelona stad van Gaudi en romantiek

Barcelona is een geweldige stad om samen met je geliefde heen te gaan. Deze betoverend mooie stad biedt je onder meer de mogelijkheid om romantische strandwandelingen te maken, te genieten van de sprookjesachtige huizen en parken van Gaudí en uitgebreid tapas te eten in een van de vele gezellige restaurants in het sfeervolle centrum.

Intieme sfeer in Barcelona

De lijst van bezienswaardigheden en dingen die je kunt doen in deze populaire stad voor koppels, lijkt eindeloos. Loop bijvoorbeeld over de wereldberoemde Ramblas, de gezellige en mooie boulevard waar je kunt kijken naar straatartiesten, een terrasje kunt pakken en door de vele bloemenkramen en bomen altijd een intieme sfeer heerst.

Barcelona

Plaza Real - Barcelona

Fabelachtig mooi zijn de bijzondere huizen en parken van de architect Anton Gaudí. Park Güell is door zijn hoogte, de vele mozaïeken, bijzondere gebouwen en prachtige lanen met palmen een zeer romantisch en betoverend park.

Boek een hotel in Barcelona

Wegzwijmelen in Barcelona

De plek om weg te zwijmelen van al het moois dat Barcelona te bieden heeft is op de 512 meter hoge heuvel Tibidabo, die je met een schattig kabeltreintje kunt bereiken. Vanaf hier kun je samen met je partner genieten van een adembenemend mooi uitzicht over de stad. Ook de ‘Sacré-Coeur van Barcelona’ en een zeer leuk pretpark liggen op deze heuvel.

Grote vleug romantiek

Terug in de stad is het historische centrum van Barcelona een geweldige plek om vele uren door te brengen.
Dit deel van de stad puilt uit van eeuwenoude bezienswaardigheden en monumenten, gezellige straatjes en pleinen met tal van winkels en restaurants en beschikt door zijn middeleeuwse uitstraling over een grote vleug romantiek.

Vooral de wijk Barrio Gótico is een geweldige buurt om samen met je partner te ontdekken. In een labyrint van knusse straten staan prachtige kerken en basilieken en voelt het alsof je rondloopt op de set van een romantische film.

Onvergetelijk

Het aanbod in Barcelona is zo groot, dat je vaak niet alles kunt zien of doen. Iets wat je als geliefden echter echt moet zien, is de zogeheten ‘Magische Fontein’. ’s Avonds is deze fontein prachtig verlicht en in combinatie met de muziek levert dit een spectaculaire show op. Op de bovenste trappen heb je de meeste privacy.

Barcelona is dus een zeer romantische bestemming. Met een eeuwig schijnende zon, mooie stranden, een historisch centrum vol bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven beschikt de stad over de ideale mix voor een onvergetelijke en romantische vakantie.

Boek een hotel in Barcelona
Stedentrip Barcelona bij TUI Nederland

TOP TIP
Laat je 3 gangen lang culinair verrassen door de Spaanse chefs en ontdek de highlights van Barcelona op een unieke manier. Walking Dinner voert je tijdens het diner door het hart van Barcelona.
Reserveer jouw route online via Walking Dinner

Reacties zijn gesloten.