Berlijn is een spannende stad

Berlijn is divers

Berlijn
Berlijn wordt allang niet meer achtervolgd door haar tumultueuze geschiedenis. Het is vandaag een van Europa’s meest spannende bestemmingen.
De Duitse hoofdstad heeft een benijdenswaardige creatieve en romantische inborst geïnspireerd door zijn multiculturele bevolking en een bloeiende kunstenaarswereld.
Voor toeristen blijft Berlijn relatief goedkoop. Een gematigd budget is voldoende om goed te eten, te drinken en in een leuk hotel te slapen.
De stad biedt ook een waaier van verschillende culturen, dus u kunt hier genieten van zowel Vietnamese, Japanse en Turkse als Duitse gerechten. Door alle musea en gezellige eethuizen en restaurants biedt deze diverse stad alles voor een romantische stedentrip.

Boek een hotel in Berlijn

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijnse muur
Berlijnse muur
Slechts een paar onderdelen van deze meest beroemde relikwie van de koude oorlog zijn er nog te zien. De beste plek om de muur te zien, ligt aan de Gedenkstätte Berliner Mauer, een klein graffiti-vrij stuk van de Muur. Een bezoekerscentrum geeft indrukwekkende informatie over de de geschiedenis van de muur. Een kapel is gewijd aan de 80 slachtoffers die gestorven zijn tijdens een vlucht van Oost-Duitsland naar West-Duitsland.

Checkpoint Charlie museum
Checkpoint Charlie was de controlepost die gebruikt werd om het gebied rond de Berlijnse muur tijdens de Koude Oorlog te controleren. Er is nu een museum waar films vertoond worden en waar bezoekers geïnformeerd worden over het leven tijdens de Koude Oorlog.

De kathedraal van Berlijn
Berliner Dom - forefront
Een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad is de kathedraal van Berlijn, de Berliner Dom. Deze kathedraal is een prachtig koepelvormig gebouw. Bezoekers kunnen ook naar de top van de koepel voor een prachtig uitzicht over Berlijn.

Vervoer in Berlijn

Tijdens uw verblijf in Berlijn is het mogelijk een auto te huren, maar ook het openbaar vervoer geeft een hoop vrijheid in deze prachtige stad. Berlijn heeft een goed en uitgebreid netwerk van metro’s, trams en bussen. Daarnaast zijn er altijd taxi’s te vinden die u naar de belangrijkste plekken willen rijden.

Boek een hotel in Berlijn
Stedentrip Berlijn bij TUI Nederland

TOP TIP
Ontdek de culturele rijkdom van Berlijn tijdens een Walking Dinner. Je proeft de Duitse keuken in 3 smakelijke gangen terwijl je onder andere langs Checkpoint Charlie, de Reichstag en Unter den Linden wandelt.
Reserveer jouw wandeling online via Walking Dinner

Afbeelding Berlijn Bradenburger Tor: Kai Vogel
Afbeelding Berlijnse muur: MariaTortajada

Reacties zijn gesloten.