Brugge – stad met historie en romantiek

Centrum van Brugge is werelderfgoed

Brugge is een heel populaire stad die jaarlijks veel bezoekers trekt. De stad heeft een historisch middeleeuws centrum dat onderdeel is van de Unesco werelderfgoedlijst.
In de stad vind je een combinatie van zowel culturele als kerkelijke bezienswaardigheden, maar ook vele restaurants, cafés en gezellige terrasjes.

Historie in Brugge

Belfort van Brugge

Belfort


Het centrale punt van de stad is de Grote Markt waar het 83 meter hoge Belfort over het plein uitkijkt. Bezoekers kunnen de toren met zijn 366 treden beklimmen en bezichtigen. Behalve de vele uitnodigende terrassen is het plein ook een prima startpunt om kennis te maken met de rijke historie van Brugge. Je kunt er historische gebouwen zoals het stadhuis, kerken of musea bezoeken. Hiervandaan bezoek je tevens de omliggende grote winkelstraten. Het meest fotogenieke stukje Brugge is zonder enige twijfel de Rozenhoedkaai. Een levende ansichtkaart waar de tijd stil lijkt te staan.

Boek een hotel in Brugge

Stad van de Vlaamse primitieven

De Grote Vlaamse meesters, de zogenaamde Vlaamse primitieven uit de 15e eeuw domineren de musea.
Werken van kunstenaars zoals Jan van Eyck en Hans Memling zijn monumentaal en te bezichtigen in het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en de Sint-Salvatorskathedraal.
In de Onze-Lieve-Vrouwekerk is het beroemde beeld ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo te bewonderen.

Romantiek in Brugge

Rozenhoedkaai Brugge

Rozenhoedkaai


Brugge is een bijzonder romantische stad. De middeleeuwse kronkelstraten stralen een en al sfeer uit en met name in de avond, als de stadslichten aangaan is het een belevenis om samen langs het Begijnhof of het Minnewater een wandeling te maken terwijl de zwanen voor een passende begeleiding zorgen. Maar ook een stadstocht in een door paarden voortgetrokken koets of een rondvaart in een bootje geven het bezoek een extra romantisch cachet. Sluit de dag af met een bezoek aan één van de 50 chocolatiers die de stad rijk is. Brugge wordt niet voor niets de hoofdstad van de chocolade genoemd.

Boek een hotel in Brugge
Stedentrip Brugge bij TUI Nederland

Reacties zijn gesloten.