In Wenen in rust genieten

In rust genieten

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een romantische stedentrip.
Wenen is prachtig gelegen aan de rivier de Donau en vormt het politieke en culturele centrum van het land.
In vergelijking met andere Europese steden heerst er weinig drukte, zodat je in alle rust kunt genieten van de architectuur, musea, paleizen, muziek en lokale lekkernijen.

Architectuur in Wenen

Wenen en Hundertwasser

Architectuur van Hundertwasser


Het is alleen al de moeite waard om door het oude centrum van Wenen te wandelen. Met zijn prachtige panden uit de barok, art nouveau en jugendstil behoort dit oude centrum niet voor niets tot het Unesco-werelderfgoed. Een categorie apart mag je de kleurrijke architectuur van Friedensreich Hundertwasser noemen. Ook deze is in een wijk van Wenen te bewonderen. Zijn creaties worden zowel bejubeld als verguisd.

Musea in Wenen

Nabij de binnenstad bevindt zich het MuseumsQuartier, een omvangrijk cultuurcomplex in en rond de voormalige stallen van het keizerlijk hof. Hier vindt u onder meer het Museum Moderner Kunst, met werken van onder anderen Pablo Picasso en Andy Warhol.
Ook interessant is de Spaanse Rijschool (waar de paradepaarden van de keizer werden getraind) waar je diverse paardenshows kunt bijwonen.
Natuurlijk mag je het Mozarthaus, de enige bewaard gebleven woning van de componist, niet overslaan. Wolfgang Amadeus woonde vanaf zijn 25e in Wenen en schreef er talloze meesterwerken.

Boek een hotel in Wenen

Paleizen en kerken in Wenen

Paleizen in Wenen

Schloss Schönbrunn


Wie graag paleizen en kerken bezoekt, kan in Wenen zijn hart ophalen. Bijvoorbeeld in het schitterende Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van het Habsburgse hof met zijn mooie tuinen. Of in het barokke paleizencomplex Schloss Belvedere, het zomerverblijf van de prins van Savoye. Kerken die u niet mag missen, zijn de 12e-eeuwse gotische Stephansdom en de mooie 18e-eeuwse Karlskirche.

Uitgaansleven

Een bezoek aan muziekstad Wenen is natuurlijk niet compleet zonder opera of klassiek concert in de beroemde Wiener Staatsoper of het gerenommeerde Burgtheater. Vooraf kunt u uiteraard genieten van de klassieke Oostenrijkse keuken, met zijn heerlijke Wiener Schnitzel. Overdag kunt u in een van de vele traditionele koffiehuizen een kopje koffie met een keur aan gebakspecialiteiten bestellen, waarbij de beroemde Sacher-Torte (chocoladegebak) zeker genoemd moet worden.
Een bezoek aan het vrijetijdspark Prater met een enorme kermis, veel eetgelegenheden, het bekende reuzenrad en niet in de laatste plaats veel wandelmogelijkheden kan ook een ideaal uitje zijn.

Boek een hotel in Wenen
Stedentrip Wenen bij TUI Nederland

TOP TIP
Zien, proeven en genieten in Wenen? Reserveer een Walking Dinner! Wandel van gang naar gang tijdens een wandeling langs de mooiste bezienswaardigheden. Reserveer direct een route!
Reserveer jouw wandeling online via Walking Dinner

Reacties zijn gesloten.