Kopenhagen is levendig en vriendelijk

Veelzijdig Kopenhagen

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, is een levendige en vriendelijke stad. Bovendien is deze hoofdstad enorm veelzijdig en bijzonder overzichtelijk.
Net als in veel andere Scandinavische steden is de architectuur er sterk beïnvloed door de Jugendstil, wat het centrum van Kopenhagen een romantisch aangezicht geeft.
Je kunt er eindeloos samen ronddwalen tussen fraaie gebouwen met gevels vol verrassende ornamenten, lieflijke balkonnetjes en torentjes. Geen wonder dat een stad als deze bovendien vier kastelen binnen zijn grenzen heeft. Het meest opmerkelijke is het rond een openbaar plein gesitueerde Amalienborg; het uit vier losse vleugels bestaande paleis van de Deense Koninklijke familie.

Amalienborg Kopenhagen

Amalienborg


Wie vanaf Amalienborg de Bredgade afloopt komt bij het leukste straatje van Kopenhagen: Nyhavn. Dat is een pittoreske kade aan een kleine haven met kleurrijke, oude pakhuizen en gezellige restaurantjes. Dit is dé plek voor een romantisch diner voor twee, vooral op zwoele zomeravonden als je op het terras kunt zitten.
Nyhavn in Kopenhagen

Nyhavn


Een andere bijzondere plaats is het centraal gelegen pretpark Tivoli. Dit is tevens de grootste uitgaansgelegenheid van Denemarken, waardoor het ook ’s avonds open is. Behalve attracties zijn er veel restaurantjes en zelfs enkele hotels. Niet minder dan 115.000 gloeilampen verzorgen de sfeerverlichting van nachtelijk Tivoli. Waar kun je beter samen plaatsnemen dan in een originele houten achtbaan uit 1914?

Boek een hotel in Kopenhagen

Tivoli Kopenhagen

Tivoli

De kleine zeemeermin

Iedere toerist die Kopenhagen bezoekt gaat op zoek naar de wereldberoemde kleine zeemeermin. Ze is inderdaad heel klein, kleiner zelfs dan je in gedachten hebt (slechts 125 cm). Het is er overdag altijd erg druk, zodat het maken van foto’s niet meevalt. Als je heel vroeg in de ochtend gaat dan heb je meer kans en dan is het ook een heel romantische plek.
Beeldhouwer Edward Eriksen maakte het beeldje in 1913 waarbij het sprookje ‘De kleine zeemeermin’ uit 1836 van de Deense schrijver Hans Christian Andersen de aanleiding was.

De kleine zeemeermin in Kopenhagen

De kleine zeemeermin

Samen op stap in Kopenhagen

Kopenhagen is niet alleen geschikt voor de slenteraar. De vele brede lanen, knusse pleintjes en parken die deze stad rijk is, kun je ook goed op de fiets verkennen. Er zijn namelijk uitstekende fietspaden.
De grootste verrassing van Kopenhagen is echter het feit dat deze kustplaats wel tien stranden heeft. Met zijn tweeën de ondergaande zon bekijken na een romantische strandwandeling is dus ook mogelijk. Er zijn maar weinig plaatsen in Europa waar cultuur en strand zo goed te combineren zijn in één enkele stedentrip.
Wil je zo’n trip naar Kopenhagen boeken, heb je feitelijk de keus uit twee soorten hotels. Op de eerste plaats zijn er hotels in rustieke, oude gebouwen in de stad, meestal voorzien van een smaakvolle, typisch Scandinavische inrichting. Dat is natuurlijk het meest romantisch, maar kan ook wat prijzig uitpakken. De laatste jaren zijn er echter ook moderne hotels bijgebouwd in wijken net buiten het centrum. Ze liggen nog altijd op loopafstand van het centrum. Op zich hoef je daarmee dus niets te missen en zijn ook deze hotels geschikt voor een stedentrip voor twee.

Boek een hotel in Kopenhagen
Stedentrip Kopenhagen bij TUI Nederland

Reacties zijn gesloten.