Londen is een stad die bruist van energie en romantiek

Zakencentrum met romantische inslag

Harrods Londen

Warenhuis Harrods


De stad Londen, de hoofdstad van Groot-Brittannië, is misschien wel hét zakencentrum van Europa, maar de stad heeft zeker ook een romantische inslag.
De stad is zeer divers en verrassend en heeft enorm veel te bieden.
Op een zonnige dag trekken stelletjes en gezinnen naar de diverse parken voor een ontspannen uitje. Tijdens de donkere dagen voor kerst genieten de mensen van de romantische straatverlichting. Regent Street en Oxford Street spannen de kroon en ook een bezoek aan het bekende warenhuis Harrods kan dan zeker niet worden overgeslagen.
Ook vinden in Londen vele wandeltochten voor liefhebbers van bijvoorbeeld Sherlock Holmes, Jack the Ripper, de Da Vinci Code, Harry Potter of Engelands bekende rock-‘n-roll bands.

Hyde Park en veel tuinen

Hyde Park Londen

Hyde Park in Londen


Het bekendste park, Hyde park, kan worden gecombineerd met een bezoek aan Kensington Palace, het paleis waar Prinses Diana heeft gewoond.
In de botanische tuinen – Kew Gardens – staan de meest bijzondere planten en prachtige iconische glazen gebouwen.
Hampstead Heath in Noord-Londen is ook een echte aanrader met een prachtig uitzicht over het centrum van Londen vanaf Parliament Hill.
In Regent’s Park zijn mooi aangelegde Engelse tuinen te zien en hier is ook de London Zoo te vinden.

Boek een hotel in Londen

Bezoek de populaire markten

De Camden Lock is de meest populaire markt in Londen. Hier heerst een ongedwongen sfeer met diverse marktkraampjes, winkels en eettentjes. De markt op Portobello Street in het stadsdeel Notting Hill trekt ook veel toeristen, niet in het minst omdat de gelijknamige film hier is opgenomen. Wat ook niet gemist mag worden is een bezoek aan het gezellige Covent Garden, met knusse winkels, marktkraampjes, pubs en restaurants en waar straatartiesten hun kunsten aan het publiek laten zien.

Musicals en theaters

Londen is een stad die bruist van energie en romantiek

Theater “The Globe”


Londen staat ook bekend om zijn vele theaters en een bezoek aan een musical mag dan eigenlijk ook niet ontbreken. Bij de kiosken op onder andere Leicester Square kunnen kaartjes voor musicalvoorstellingen tegen een schappelijke prijs worden gekocht. Voor een werkelijk unieke ervaring kunt u ook een toneelstuk van Shakespeare bekijken in “The Globe”, het nagebouwde theater uit de tijd van Shakespeare.

Gebouwen, musea en pubs

Naast de parken en markten zijn er in Londen uiteraard ook veel historische gebouwen, musea en, uiteraard, pubs te vinden. Vergeten we vooral het trendy nachtleven niet!
Bekijk van te voren wanneer er wellicht gratis evenementen in de stad worden gehouden. Londen is een ideale stad voor een romantisch weekendje weg, hoewel een weekend eigenlijk veel te kort is om alle bezienswaardigheden te zien die de stad te bieden heeft.
Londen is een stad die bruist van energie en romantiek.

Boek een hotel in Londen
Stedentrip Londen bij TUI Nederland

TOP TIP
Maak je stedentrip naar Londen helemaal compleet met een Walking Dinner langs diverse highlights van het centrum én 3 culinaire restaurants!
Reserveer jouw wandeling online via Walking Dinner

Reacties zijn gesloten.