Parijs geeft je nieuwe energie

Parijs heeft door haar rijke historie en adembenemende schoonheid zoveel te bieden dat het onmogelijk is om niet enthousiast over deze wereldstad te zijn. Na een verblijf in deze energieke metropool met haar prachtige panorama’s komt de bezoeker ook nog eens voldaan, gelukkig en vol nieuwe energie terug. Het lijkt alsof de stad der liefde een groot geheim met zich meedraagt, maar de werkelijkheid is allesbehalve ingewikkeld. Het is de ultieme romantische sfeer, die overal in Parijs te voelen is, die de mens zo vrolijk en blij maakt.

Parijs

Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs

Het is zonder meer de moeite waard om een aantal Parijse bezienswaardigheden te bezoeken, of dat nu een kerk is (Sacré Coeur) of een kathedraal (Notre Dame), een toren (Eiffeltoren) of een boog (Arc de Triomphe), een paleis (Grand Palais) of een museum (Louvre), een brug (Pont Neuf) of een plein (Place de la Concorde), een park (Bois de Boulogne) of een tuin (Jardin des Tuileries), een wijk (Quartier Latin, Montmartre) of een laan (Avenue des Champs Élysées). De romantiek laat in al deze attracties duidelijk zijn sporen na.

Romantische sferen

De lichtstad vanaf het water beleven is eveneens een prima manier om dieper in romantische sferen te geraken. Voor de één is dit wellicht een boottocht op de Seine, voor de ander in alle rust ronddobberen in een bootje op het Lac des Minimes in het Bois de Vincennes.

Inwendige mens

Voor de inwendige mens zijn er ook volop mogelijkheden. Parijs, één van de meest populaire culinaire hoofdsteden van Europa, kent vele restaurants waar het aangenaam romantisch vertoeven is. Maar vergeet vooral de traiteurs niet, waar een prima kwaliteit maaltijd gekocht kan worden. Het kan bijzonder verrassend en romantisch zijn om deze lekkernijen met elkaar op een stenen bankje in een park op te eten. Maak de romantiek compleet door een opera of toneelstuk te bezoeken, of gewoon door de stilte in de straten rondom Palais Royal te beleven.

Boek een hotel in Parijs
Stedentrip Parijs bij TUI Nederland

Copyright foto: Moyan Brenn

Reacties zijn gesloten.