Romantisch Venetië

Stad van kanalen en romantiek

De knusse straatjes, de kanalen en de schitterende architectuur maken Venetië tot een van de populairste steden van Europa. Voor romantiek moet u zeker in Venetië zijn, het verhaal gaat namelijk dat wanneer u als stel elkaar op elke brug die u passeert een kus geeft, u eeuwig bij elkaar zult blijven. Met ruim 400 bruggen in heel Venetië beleeft u dus genoeg intieme momenten.

San Marco Plein

Het startpunt van de meeste toeristen in Venetië is het San Marco Plein. Dit plein ligt midden in Venetië en hier vindt u vele terrasjes, boetiekjes en winkels. Ook staat hier de klokkentoren Torre dell’Orologio en zijn de ingangen van het Dogepaleis en de San Marco Basiliek gevestigd.
Het Dogepaleis was het onderkomen van alle oud heersers en koningen van Venetië en is gebouwd tussen 1309 en 1424. Aan de achterkant van het paleis vindt u de Brug der Zuchten, deze brug verbindt het paleis met de voormalige gevangenis.

Boek een hotel in Venetië

Varen in romantisch Venetië

Als u voor romantiek in Venetië bent kunt u een rondvaart met een gondel natuurlijk niet overslaan. Laat u langs de romantische hoogtepunten van de stad varen terwijl u van elkaars aanwezigheid geniet. Als u geluk heeft zorgt de gondelier ook nog voor een persoonlijk liefdeslied.

Venetië

Met de gondel door Venetië

De Rialto Brug

Over de Rio Grande loopt de bekendste brug van Venetië, de Rialto. Geniet tijdens het winkelen op de brug van het prachtige uitzicht over het water en de stad. Rondom de brug vindt u vele romantische pleintjes en straatjes waar u op een van de vele terrasjes even kunt bijkomen. Hier zal zeker het gevoel van romantisch Venetië overheersen.

Rialto Venetië

Rialto Brug

Een romantische picknick in romantisch Venetië

Het meest romantische plekje in Venetië is volgens velen het eilandje Torcello. Met de watertaxi bent u binnen een uurtje op dit idyllische eilandje wat zich uitstekend leent voor een romantische picknick op een van de vele kades langs het water.

Boek een hotel in Venetië
Stedentrip Venetië bij TUI Nederland

Copyright foto’s: Studio eLBee

Reacties zijn gesloten.