Sfeervol Madrid

Madrid is de hoofdstad en de grootste stad van Spanje. Deze stad heeft vele bezienswaardigheden, wereldberoemde musea, een bruisend nachtleven en een ruime keus aan restaurants, cafés, bars en winkels. Kortom een prachtige en sfeervolle stad om te ontdekken.

Madrid

Madrid

Musea

Madrid heeft met het Museo del Prado een wereldberoemd museum binnen haar stadsgrenzen met kunstwerken uit de 14e tot de 19e eeuw. De collectie bevat werken van Spaanse schilders als Goya en Velázquez en meesters als Rembrandt en Caravaggio. Andere musea die een bezoek meer dan waard zijn, zijn het Museo Thyssen – Bornemisza met schilderijen van Rembrandt, Van Gogh, Dalí, Picasso en Mondriaan en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia dat zich vooral richt op moderne en hedendaagse kunst en waar werken van Picasso te bewonderen zijn.

Bezienswaardigheden

De stad beschikt ook over enkele prachtige pleinen zoals het Plaza Mayor waar geen verkeer is toegestaan, La Cibeles met haar prachtige fontein, en het Plaza Puerta del Sol. Het Koninklijk Paleis, de kathedraal La Almudena en de grote vlooienmarkt El Rastro zijn andere populaire bezienswaardigheden.

Boek een hotel in Madrid

Winkelen

Als u van winkelen houdt kunt u in Madrid uw hart ophalen. Calle Gran Via is daarbij een van de bekendste winkelstraten. Hier bevinden zich voornamelijk de grote winkelketens. Calle Preciados en de Calle de Fuencarral liggen nabij de Calle Gran Via en bevatten vooral de wat onbekende en kleinere winkels.

Bruisend Madrid

Er is een ruime keus aan restaurants, eetcafés en tapas-bars als u toe bent aan een hapje en een drankje. Als u gegeten en gedronken heeft kunt u nog even stoom afblazen in een van de vele nachtclubs, bars en cafés. Madrid heeft een bruisend nachtleven waar u zich tot in de vroege uurtjes aan over kunt geven.

Romantisch Madrid

Als u even niet in de drukte wilt zijn kunt u in het stadspark El Retiro, vlak achter het Prado museum, al wandelend genieten van het mooie groen. Bij het grote meer dat aan de noordkant van het park ligt kunt u ook een roeibootje huren voor een romantisch tochtje.

De ruime keus aan horeca, de prachtige pleinen en gebouwen, het bruisende nachtleven, en het heerlijke klimaat maken Madrid tot een stad die bij uitstek geschikt is voor een romantisch verblijf.

Boek een hotel in Madrid
Stedentrip Madrid bij TUI Nederland

TOP TIP
Ontdek Madrid op een bijzondere manier tijdens een Walking Dinner. Geniet van een 3-gangendiner bij 3 toprestaurants en laat je langs diverse highlights voeren tijdens deze culinaire wandeling.
Reserveer jouw Walking Dinner

Copyright foto: felipe_gabaldon

Reacties zijn gesloten.